20
Maj

DODIK ŽESTOKO OPLEO PO RADONČIĆU: 'ON PERE SVOJU SAVJEST, GOVORIO JE DA NIKADA NEĆE S IZETBEGOVIĆEM, A SADA ODJEDNOM HOĆE, PA DA IZMISLI NEKU PRIČU O…'

Published in BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je sinoć kako najnovije kombinacije u okviru bošnjačke političke elite ne idu za tim da se brzo formiraju zajedničke institucije i Vijeće ministara.

Dodik je rekao novinarima u Banjoj Luci kako to najviše šteti BiH i njenom potencijalu na međunarodnom planu, iako je formiranje vlasti osnova za dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u EU, što donosi brojne benefite i stvara novu dinamiku za BiH.

Dodik je naglasio da odugovlačenje formiranja vlasti na razini BiH „smara i ovdašnji narod i njegove izabrane predstavnike“. Milorad Dodik je još kazao i kako političke reprezentacije Srba i Hrvata ni ranije nisu imale problem kada je riječ o formiranju Vijeća ministara, ali da su se s aspekta bošnjačkih predstavnika viđene razne spekulacije i malverzacije, među kojima je i ona da lider SBB-a Fahrudin Radončić “opere” svoju savjest.

- On je govorio da nikada neće s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, a sada odjednom hoće, pa da izmisli neku priču o patriotizmu. Svi mi bi trebali biti izdajnici, a oni tamo neka patriotska liga. Mi s tom ligom imamo dosta problema iz prošlosti i smatramo da je ono što oni organiziraju isključivo bošnjačka reprezentacija i to će se samo tako posmatrati i nikako drugačije - rekao je Dodik.

(Hayat / Foto: Slobodna Bosna)

Istočna Bosna