14
Maj

Šestogodišnji dječak upao u nabujali potok kod Žepča

Published in BiH
Šestogodišnji dječak upao u nabujali potok kod Žepča
Foto: Ilustracija
 
 mjestu Begov Han kod Žepča danas je maloljetno dijete palo u nabujali potok, a potraga još uvijek traje, javlja reporter portala Klix.ba.
Naime, šestogodišnji dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok čiji je vodostaj porastao usljed aktuelnih obilnih padavina. Majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno.

Mjesto nestanka dječaka (Foto: Klix.ba) Mjesto nestanka dječaka (Foto: Klix.ba)


U akciju potrage uključeni su vatrogasci, GSS Žepče, kao i mještani. Kako nezvanično saznajemo dijete je vozilo bicikl i izgubilo ravnotežu te palo u potok. Bicikl je pronađen.



Vozilom Hitne pomoći dječakova majka je prevezena u bolnicu, a specijalna jedinica MUP-a ZDK angažovana je na traganju za dječakom.

Kako saznajemo postavljene su mreže na ušće u Bosnu ali rezultata nažalost nema. Veliki broj stanovnika naselja Begov Han, odnosno naselja Luke uključilo se u potragu.



Potraga je nastavljena nizvodno na rijeci Bosni prema Žepču. Policija je raspoređena duž korita Bosne koja i na čamcima pretražuje teren.



Podsjećamo, nivo rijeke Bosne u Žepču je jutros bio u porastu. Reporter portala Klix.ba izvijestio je da je upravo u Begovom Hanu poplavljena željeznička pruga, kao i druga putna komunikacija.

 

Last modified on utorak, 14 Maj 2019 15:20

Istočna Bosna