22
April

Dodik, Džaferović i Komšić osudili napad u Šri Lanki i izrazili saučešće porodicama

Published in BiH

Članovi Predsjedništva BiH Džaferović, Komšić i Dodik osudili su napad u Šri Lanki, te izrazili saučešće porodicama žrtava

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio je terorističke napade i uputio telegram saučešća predsjedniku Maithripalu Sirisenu i narodu Šri Lanke.

– Porodicama žrtava, Vama i narodu Šri Lanke upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada u katoličkim crvkvama i hotelima u Vašoj zemlji. Povrijeđenima u napadima želim što brži oporavak.

Osudio je napad i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

– Vama, porodicama žrtava i građanima Šri Lanke, upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada koji su se dogodili. Danas, kada bi se trebala slaviti ljubav i nada, nažalost, Vaš narod se suočava s tragedijom. Najoštrije osuđujem ovaj kukavički čin. Nadam da će krivci, u što kraćem roku, biti uhvaćeni i najoštrije kažnjeni.

I Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izrazio je saučešće porodicama stradalih.

– Užasnut sam i duboko potresen vijestima o terorističkim napadima u Šri Lanci, posebno zbog činjenice da se sve to dešava na dan kada vjernici katoličke vjeroispovjesti proslavljaju Uskrs, praznik mira i radosti, navedeno je u telegramu saučešća.

Istočna Bosna