11
April

SALKIĆ SA ABDIBEGOVIĆEM: UNAPRIJEDITI POLOŽAJ MUSLIMANA U RS

Published in BiH

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas se, u Banjoj Luci sastao sa novoimenovanim muftijom banjalučkim Nusretom ef. Abdibegovićem.

Potpredsjednik RS je muftiji izrazio dobrodošlicu, te poželio sreću i uspjeh u budućem radu, očekujući da će dugogodišnje iskustvo muftije Abdibegovića unaprijediti vjerski život muslimana u ovoj regiji, ali i širom bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Na sastanku je iskazano opredjeljenje za zajednički rad na realizaciji važnih projekata za Bošnjake u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Potpredsjednik je muftiju banjalučkog upoznao i sa trenutnim položajem Bošnjaka i problemima s kojima se susreću, te sa koracima koje je neophodno poduzeti, kako bi se popravio cjelokupni ambijent u kojem žive povratnici.

- Islamska zajednica je jedan od najvažnijih stubova Bošnjaka u Bosni i Hercegovni, a posebno kada se radi o Bošnjacima u bh. entitetu RS. Imajući u vidu trenutno stanje, važno je da zajednički radimo na nekim projektima, kako bi popravili položaj Bošnjaka u ovim krajevima. Muftija Abdibegović ima veliko iskustvo na različitim pozicijama u Islamskoj zajednici, ali i u organizaciji velikih manifestacija. Zbog toga nas raduju najave budućih aktivnosti na području Muftijstva banjalučkog, koje će svakako unaprijediti kvalitet vjerskog, ali i kulturnog života - kazao je potpredsjednik Salkić.

(Hayat / Foto: Vlada RS)

Istočna Bosna