Print this page
11
April

Stevandić: Nećemo prisustvovati vanrednoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH

Published in BiH

Bilo bi, dodao je, krajnje vrijeme da se formira Vijeće ministara BiH i odblokira rad komisije za njegov izbor

Nenad Stevandić

 

Predsjedavajući Kluba zastupnika "Srpski klub" u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić potvrdio je da zastupnici iz reda srpskog naroda danas neće prisustvovati vanrednoj sjednici. Stevandić je u saopćenju pozvao na dogovor i poštovanje volje naroda izražene na izborima.

Bilo bi, dodao je, krajnje vrijeme da se formira Vijeće ministara BiH i odblokira rad komisije za njegov izbor kako bi smo mogli na legalan i zakonit način da formiramo radna tijela ovog parlamenta i otpočnemo da riješavamo nagomilane probleme građana.

-Ne prihvatamo izmišljanje problema i nametanje rješenja s ciljem da se mi iz RS-a targetiramo u javnosti i lažno okrivimo za opstrukciju i nerad jer je uzrok opstrukcije i nerada upravo blokada formiranja Vijeća ministara, a posljedica toga moguća paraliza institucija s nesagledivim posljedicama kako po evropsku agendu tako i po samu Bosnu i Hercegovinu, što je već predmet prigovora i kritika iz Evropske unije - tvrdi Stevandić u saopćenju.

Niko iz RS-a, kako je kazao, u pobjedničkoj koaliciji ne snosi ni minimum odgovornosti zbog navedenih blokada i zbog toga ne mogu da prihvate učešće na današnjoj vanrednoj sjednici Parlamentarne skupštine, "jer bi time pristali da rade pod ucjenama i diktatu".

-Još jednom sve pozivamo na dogovor i poštovanje volje naroda izražene na izborima kako se nastala politička kriza i napeta situacija u BiH ne bi potpuno izmakli kontroli - istakao je Stevandić.

 

Izvor:   Fena