14
Mart

Policija “filmskim” manevrom zaustavila Spahovića i Hasića

Published in BiH

Sarajevska policja je danas objelodanila i detalje ove pljačke, kao i filmske potjere koja se zatim desila

spahovic hasic

 

Policijska potjera okončana je sinoć u Sarajevu hapšenjem dvije osobe na području općine Centar, a koje su nešto ranije počinile krivično djelo razbojništvo, opljačkavši benzinsku pumpu u Vogošći.

 

Kako smo već objavili, uhapšeni su Benjamin Spahović i Nedim Hasić, što je potvrđeno iz MUP-a KS.

 

Sarajevska policja je danas objelodanila i detalje ove pljačke, kao i filmske potjere koja se zatim desila.

 

Sarajevska policija sinoć je u 19.15 sati obaviještena da je u vogošćanskoj ulici Igmanska nekoliko osoba izvršilo krivično krivično djelo razbojništva nad radnicima na benzinskoj pumpi Hifa Petrol.

Kako je navedeno iz policije, tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, ukrala određenu sumu novca, a zatim se motornim vozilom marke rover, registarskih oznaka K21-E-073, u kojem ga je čekala druga nepoznata osoba, udaljila u nepoznatom pravcu.

 

“Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na području općine Centar uočili navedeno vozilo, krenuli u potragu za istim, a nakon toga vozilo sustigli u ulici Ljubljanska u općini Novo Sarajevo. Naime, policijski službenici su blokirali put, a vozač vozila rover, pokušao da prođe pored službenog vozila u čemu nije uspio, kojom prilikom je ostvario kontakt sa službenim vozilom marke suzuki vitara, oštetivši isto, nakon čega su nepoznate sobe spriječene u daljem bjekstvu. U pomenutom vozilo su zatečena osobe inicjala B. S. (rođen 1997. godine u Sarajevu) i N. H. (rođen 1995. godine u Sarajevu), gdje su i nastanjeni”, saopćeno je iz policije.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili razbojništvo, navedene osobe su u 19.35 sati uhapšene i predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Igmanska, a kasnije nastavljen u ulici Ljubljanska.

 

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da se na vozilu rover nalaze nepripadajuće registarske tablice (K21-E-073). U toku kriminalističke obrade, pronađen je novac, pištolj i drugi predmeti korišteni prilikom izvršenje pomenutog krivičnog djela. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, saopštili su iz MUP-a KS-a.

 

Istočna Bosna