14
Mart

Kazne od 20.000 KM za neizdavanje fiskalnog računa?

Published in BiH

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović objasnila je da je zakonskim izmjenama definisana novčana kazna kao zamjena za zatvaranje objekta

Treća redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će nastavljena sutra raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama.

Ovim zakonom su propisane kazne od 10.000 KM do 20.000 KM za neizdavanje fiskalnog računa.

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović objasnila je da je zakonskim izmjenama definisana novčana kazna kao zamjena za zatvaranje objekta.

-Ako kazna bude plaćena u roku od 48 sati, objekat neće biti zatvoren. U suprotnom, bit će zatvoren 30 dana, a ne 15 kao što je bilo propisano do sada. Ponovljenim prekršajem novčana kazna bila bi dvostruko veća, a objekat zatvoren 60 dana- rekla je Vidović.

Tokom današnjeg dana obavljena je rasprava o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama zakona o unutrašnjem platnom prometu, društvima za osiguranje, kao i o porezu na dobit.

Poslanici su razmotrili Nacrt zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, Nacrt zakona o likvidacionom postupku, a obavljena je i objedinjena rasprava o Prijedlogu zakona o Gradu Gradiška i Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Prijedlogom zakona o gradu Gradiška ispunjeni su svi uslovi za promjenu statusa općine Gradiška u grad, rekla je pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Slavica Lukić.

Sutra je dan za glasanje o apsolviranim tačkama dnevnog redasjednica Narodne skupštine RS-a.

Istočna Bosna