13
Mart

Salkić u Kozarcu kod Prijedora posjetio napadnutog povratnika Azrina Hodžića

Published in BiH
 
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, u Kozarcu kod Prijedora posjetio Azrina Hodžića, povratnika u ovo mjesto, koji je prije dva dana napadnut u ovom gradu.
 
 
13 03 2019 Salkic Prijedor Posjeta 2
 
Hodžića je, na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru, fizički napao, prijetio i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i maltretirao 31-godišnji nasilnik, te ga tjerao da odlijepi naljepnicu s grbom Bosne i Hercegovine sa njegove prikolice.
 
Salkić je tokom posjete izrazio podršku Azrinu Hodžiću i njegovoj porodici, te mu ponudio svaku vrstu pomoći, uključujući i pravnu pomoć i zaštitu u vođenju postupka.
 
– Pozivam institucije da rade svoj posao. Ovo nije izolovan slučaj, nego je ovo produkt dugogodišnje kampanje koja se vodi od strane institucija i medija na negiranju Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine. Ukoliko se žele izbjeći ovakve situacije u budućnosti, institucije entiteta i mediji na prostoru entiteta RS, moraju prestati voditi huškačku kampanju usmjerenu protiv Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine” kazao je Salkić, dodajući da ovaj slučaj pokazuje da Bošnjaci moraju biti spremni na svaku vrstu izazova i da moraju imati adekvatan odgovor na svaku vrstu izazova.
 
 
13 03 2019 Salkic Prijedor Posjeta 5
 
– Neprihvatljivo je da se danas ponavljaju scene koje su obilježile vrijeme 1992. godine, kada su ljudima oduzimana prava, kada su ponižavani, maltretirani, odvođeni u logore i ubijani samo što nisu pripadali određenom narodu i određenoj političkoj ideologiji. Zbog toga je važno da institucije urade dosljedno i pravično svoj posao i da adekvatno kazne počinioca, kako bi to bio primjer za sve druge koji isto ili slično razmišljaju, kazao je potpredsjednik Salkić, koji je posjetio i Hodžićevu radionicu u kojoj se bavi rezbarijom i proizvodnjom raznih predmeta od drveta.
 
 
13 03 2019 Salkic Prijedor Posjeta 7
 
Potpredsjednik Salkić je posjetio i Medžlis Islamske zajednice u Prijedoru, gdje je razgovarao sa Husein ef. Velićem, glavnim prijedorskim imamom i Edhemom Delićem, predsjednikom Medžlisa IZ Prijedor. Upriličena je i posjeta Čaršijskoj džamiji u centru Prijedora, gdje su nedavno ispisani uvredljivi grafiti.
 
 IB.com
 
 
 
 
 

Istočna Bosna