05
Februar

UMRO IZET ARIFOVIĆ ĆIZA KOJEM SE SUDILO ZA NAVODNI ZLOČIN U SELU U KOJEM NIKADA NIJE BIO!

Published in BiH

Izet Arifović Ćiza preselio na ahiret. On je pred Sudom BiH u montiranom procesu bio krivo optužen za navodne zločine u selu Zalazje i Ratkovići u Podrinju.

2CD7E7E8 E1F1 4032 B604 ED22F96A4D7A

U ovom montiranom procesu sudilo se njemu i još dvojici pripadnika 28. divizije ARBiH, Suadu Smajloviću i Amiru Salihoviću.

I u ovom montiranom procesu kao i u montiranom procesu Nasera Orića i Sabahudina Muhića, optužnice su se teretile na osnovu izjava zaštićenog svjedoka poznatijeg u procesu Orića kao O1, dok je u ovome bio O2.

Međutim prvostepena presuda ovoj trojici branilaca Domovine donesena je prije presude Oriću i Muhiću čije advokatice su dokazale da O1 nije kredibilan svjedok i da se njegovim navodima ne može vjerovati a posebno neko optuživati ili još gore, osuđivati. Tako je prvostepenom presudom Suda BiH 14.09.2018. godine Izet Arifović krivo osuđen na 10 godina zatvora za navodne zločine u selu Ratkovići u kojima kako je dokazivao NIKADA U ŽIVOTU NIJE NI BIO. Suad Smajlović je osuđen na 14 mjeseci dok je Amir Salihović oslobođen svih optužbi.

Nažalost vjerodostojnost svjedoka u ovom montiranom procesu, O2, tada nije bila još dokazana jer je presuda Oriću i Muhiću izrečena kasnije.

U toku je žalbeni postupak za ovu presudu prema Izetu ali i drugoj dvojici krivooptuženih Smajloviću i Salihoviću, ali nažalost Izet drugostepenu presudu nije dočekao. Doživljavamo da nam najbolje borce za Domovinu ubija nepravda i da ih ubijaju montirani procesi.

O detaljima dženaze i posljednjen ispraćaja Izeta Arifovića Ćize izvjestit ćemo čim budemo imali nove informacije.

Ovim putem se zahvaljujemo Izetu za učešće u odbrani Domovine i za časno i vojnično postupanje u samoj odbrani.

Hvala ti i neka ti Allah podari najljepše odaje među ostalim ako Bog da šehidima naše Domovine, a porodici sabur i snagu.

 

AntiDayton pokret

Istočna Bosna