03
Februar

Članovi prijedorskog SDS-a uputili otvoreno pismo Govedarici

Published in BiH

Članovi prijedorskog SDS-a uputili su otvoreno pismo predsjedniku stranke Vukoti Govedarici u kojem traže da prestane rastjerivati dugogodišnje članove iz stranke i dezintegraciju partije, te omogući provođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u Prijedor.


"Gospodine predsjedniče SDS-a RS, Vašom odlukom od prije dvije godine o raspuštanju GO SDS-a Prijedor, započet je proces dezintegracije, uključujući i SDS u Prijedoru. Od tada pa do danas najmanje pet pisanih zahtjeva smo Vam slali, sa ciljem da se sastanete sa deset najboljih predsjednika MO SDS-a u Prijedoru, a Vi ste to svaki put odbili", navode članovi SDS-a u otvorenom pismu Govedarici.

Kako se navodi, nerad i nered novoizabranog rukovodstva u Prijedoru (nije formirani Izvršni odbor ni do danas niti ostala tijela Stranke) je doveo do izuzetno slabih rezultata na zadnjim parlamentarnim izborima.

"Iz toga razloga 170 članova Skupštine SDS-a Prijedor je svojim potpisima tražilo sazivanje vanredne skupštine SDS-a u Prijedoru, Vi ste bili pozvani, ali, kao i do sada, Vi ste to ignorisali. Vanredna skupština je održana 13.01.2019. i shodno statutarnim ovlaštenjima smijenila dotadašnjeg predsjednika Gradske organizacije SDS-a u Prijedoru, raspustila Gradski odbor stranke i izabrala Komisiju za provođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u u Prijedoru. O odlukama donesenim na toj skupštini ste upoznati, nakon čega ste pozvani da se razgovara o daljnoj konsolidaciji SDS-a u Prijedoru. Vi ste to odbili i izrekli mjeru isključenja iz SDS-a Sveti Kremenoviću, koji je predsjedavao vanrednom skupštinom SDS-a, jer je bio zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS-a u Prijedoru," navedeno je u pismu.

Članovi SDS-a iz Prijedora dodaju da je Govedarica ovim svojim potezom prešutno podržao smijenjenog predsjednika GO SDS-a Prijedor, koji sada neutemeljeno sjedi u kancelariji predsjednika SDS-a Prijedor, koristi stranački pečat i prostorije na samovoljan način i obmanjuje javnost kako on nije smijenjen.

"Sve ovo, Vaše ponašanje i ponašanje gospodina Milana Tubina rastjeruje poštene dugogodišnje čklanove SDS-a u Prijedoru. Tražimo od Vas da novoformiranoj Komisiji za provođenje unutarstranačkih izbora u SDS-u Prijedor omogućite korištenje zvaničnih prostorija stranke u Prijedoru (dovoljno je da uputite dopis u kancelariju stranke). Takođe Vas i dalje pozivamo na razgovor, ovaj put sa članovima pomenute Komisije", navedeno je u otvorenom pismu.

"Tražimo da pokrenete aktivnost na provođenju redovnih unutarstranačkih izbora u SDS-u RS, u čije izborne termine bi se uključila i Komisija za provođenje unutarstranačkih izbora SDS-a Prijedor. Pozivamo Vas da pozovete sve simptizere SDS-a i članove SDS-a da se uključe u unutarstranačke izbore i da se tako prekine sa rasipanjem članstva i simpatizera SDS-a", apeluju članovi SDS-a Prijedor, njih 557, koji su potpisali peticiju upućenu Govedarici.

(Vijesti.ba / RTRS)

Last modified on nedjelja, 03 Februar 2019 09:41

Istočna Bosna