28
Januar

Evo gdje se danas u BiH očekuju intezivne padavine

Published in BiH

Poslijepodne ili u večernjim satima i u nizinama Bosne se očekuje susnježica ili snije

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno s mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bijeljina -1, Zvornik 0, Banja Luka i Zenica 2, Brčko, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 3, Bihać, Doboj, Drvar, Livno i Prijedor 4, Bugojno, Jajce i Sanski Most 5, Gradačac i Tuzla 6, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 8, Trebinje 9, Mostar i Stolac 10 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 924 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U centralnim i istočnim područjima Bosne danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno oblačno. U Hercegovini se očekuje kiša. U većem dijelu Bosne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Poslijepodne ili u večernjim satima i u nizinama Bosne se očekuje susnježica ili snijeg. Intenzivnije padavine u zapadnim područjima Bosne, Krajini, na sjeveru i istoku Hercegovine. Na istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom povremeno. U višim područjima se očekuje susnježica ili snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Autor: Fena

Istočna Bosna