25
Januar

Admir koji je ranio oca i ubio njegovu ljubavnicu osuđen na 18 godina zatvora

Published in BiH

Kačević je nakon zločina pobjegao s mjesta događaja i krio se sve do hapšenja 9. septembra

Nakon ponovljenog suđenja Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu danas je Admiru Kačeviću izreklo presudu kojom je osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva, pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Kako je prilikom izricanja presude rečeno, 18. jula 2015. godine u kuhinji ugostiteljskog objekta “El Paso” u Briješću, oko 22.30 sati, nakon kraće prepirke sa ocem, u namjeri da ga ubije uperio je pištolj prema njemu, a kada je otac podigao ruku da se zaštiti, Kačević mu je ispalio jedan hitac u lice.

Pritom mu je nanio tešku tjelesnu povredu. Potom je izašao iz kuhinje prišao radnici za šankom i povikao “Ubit ću te, uništila si mi porodicu!”, a potom ispalio tri hica, dva u glavu i jedan u potkoljenicu.

Oboje su zadobili teške povrede opasne po život te su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Turjačanin je zadobila prostrelnu ranu lica, povredu nosa, ustrelnu ranu potkoljenice i ramena, od kojih je kasnije i podlegla, dok je Alija Kačević ranjen u desnu šaku i u usta.

Kačević je nakon zločina pobjegao s mjesta događaja i krio se sve do hapšenja 9. septembra.

Istočna Bosna