Print this page
11
Januar

Policija upala u kuću, uhapšeno više osoba, pronađeno oružje, mine i droga

Published in BiH

Prilikom pretresa, pronađena je automatska puška, tri tromblonske mine, kao i droga cannabis

Još jedna uspješna policijska akcija provedena je u Bugojnu i Travniku, u nastavku pojačanih aktivnosti protiv zloupotrebe opojnih droga.

 

– U akciji su sudjelovali policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno koji su, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, u ulici Armije BiH izvršili pretres porodične kuće, u kojoj su zatečene četiri osobe, od kojih je jedna mlađa ženska osoba. Tom prilikom, pronađene su različite praškaste i zeljaste materije u količini od oko 500 grama, za koje se sumnja da je opojna droga speed i cannabis, digitalna vaga, te drugi predmeti i sredstva za proizvodnju i promet opojnih droga – potvrdio je portparol MUP-a SBK-a Hasan Hodžić.

Dodaje da su nakon toga, a na osnovu naredbe istog suda, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku, u travničkom naselju Han Bila izvršili pretres porodične kuće i pratećih objekata.

– Prilikom pretresa, pronađena je automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Tokom provođenja akcije, slobode su lišene četiri osobe, koje se sumnjiče za krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija – naglasio je.

Istaknuo je da se, u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.