Print this page
07
Januar

Bračni par iz BiH želio skratiti put do stana, pa poginuli

Published in BiH

Mašinovođa je reagirao brzo, ali nije uspio dovoljno usporiti voz niti ga zaustaviti

nesreca

Stariji bračni par poginuo je na željezničkoj stanici u Reutlingenu u njemačkoj Saveznoj državi Baden-Wurttemberg jer su htjeli skratiti put do svog stana, izvijestila je njemačka policija, prenosi fenix-magazin.de.

Nesreća se dogodila u subotu navečer na željezničkoj stanici Reutlingen – Sondelfingen. Žena ( 67) je doputovala vozom, a dočekao ju je 71-godišnji suprug.

Prema policijskom saopštenju, unatoč zabrani, htjeli su prijeći prugu kako bi skratili put do stana. U trenutku dok su prelazili prugu, naišao je voz i udario u njih.

Mašinovođa je reagirao brzo, ali nije uspio dovoljno usporiti voz niti ga zaustaviti. Šokirano je gledao kako voz udara u dvoje starijih ljudi. U vozu se nalazilo oko 200 putnika, niko nije ozlijeđen. Željeznički saobraćaj je obustavljen na nekoliko sati, izvijestila je njemačka policija.

U strašnoj nesreći život su izgubili bračni par Manda i Anđelko Dugonjić, porijeklom iz BiH. Anđelko je navodno porijeklom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćerke i sina.