Print this page
05
Januar

Uhapšeni policajci uzimali su mito pri određivanju saobraćajnih kazni

Published in BiH

Uhapšeni policajci su nakon kriminalističke obrade predati na dalji postupak Kantonalnom tužiteljstvu

Jučer su u Tuzli uhapšena dva pripadnika Policijske stanice Centar Tuzla, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi u vezi s produženim krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave.

Neslužbeno, uzimali su mito pri određivanju saobraćajnih kazni.

Uhapšeni policajci su nakon kriminalističke obrade predati na dalji postupak Kantonalnom tužiteljstvu.

– Nakon višemjesečne istrage u akciji kodnog naziva “Dar”, jučer na području Tuzle, službenici Sektora krimpolicije MUP-a TK-a, u saradnji s policijskim strukturama Federalne uprave poolicije i Kantonalnim tužiteljstvom, po naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili su pretres putničkog motornog vozila vlasništvo MUP-a TK-a i dva policijska službenika.

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH. Nakon pretresa policijski službenici sukladno zakonu lišeni su slobode – kazao je portparol MUP-a TK-a Izudin Šarić za Federalnu TV.

Dva policijska službenika Policijske uprave Tuzla inicijala S.I. i E.T. uhapšeni su u akciji Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara ili mita.