Print this page
06
Novembar

Policija na području Sokoca pronašla veću količinu auto dijelova

Published in BiH

Pronađeni predmeti i operativni materijal će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo na dalje postupanje

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su, u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hrecegovine (SIPA) i MUP-a Kantona Sarajevo, u mjestu Pločnik, na području općine Sokolac, pronašli veću količinu auto dijelova za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo.

-Tokom pretresa pronađena je veće količina auto dijelova, marke ‘volkswagen’, ‘audi’ i ‘skoda’, za koje postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo – navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pronađeni predmeti i operativni materijal će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Auto dijelovi su pronađeni u nastavku aktivnosti, na blokiranom području, na teritoriji koju pokriva PU Istočno Sarajevo.

Tokom jučerašnjeg dana su u Rogatici, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, na području Sokoca oduzeti putničko motorno vozilo marke “range rover“, koje je otuđeno u Kantonu sarajevo.

U blizini vozila su zatečena lica inicijala S.D. (1988.) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967.) iz Sokoca i Z.J (1964.) iz Rogatice, koja su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH na dalje postupanje.

Nezvanično, uhapšen je Slaven Dakić, koji je među optuženima u akciji “Volan”, jednoj od najvećih akcija u suzbijanju automafije, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Također, uhapšeni su Zovan Jovičić iz Rogatice i Rade Bartula sa Sokoca.

Širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik kod Sokoca, pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela krađa izvršenim na području Kantona Sarajevo.

Autor: Fena

Last modified on utorak, 06 Novembar 2018 17:53