10
Oktobar

Pročitajte koji bi članovi Vijeća ministara BiH mogli postati novi parlamentarci

Published in BiH
Pročitajte koji bi članovi Vijeća ministara BiH mogli postati novi parlamentarci
Foto: K. S./Klix.ba
 
Najviše glasova je dobio upravo Zvizdić. Prema aktuelnim podacima CIK-a on trenutno ima 28.877 glasova i sigurno ulazi u Zastupnički dom Parlamenta BiH. 


Ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i sigurnosti Mirko Šarović i Dragan Mektićsu na listi SDS-a za Parlament BiH. Oni su dobili 21.978, odnosno 24.347 glasova te će prema svemu sudeći sigurno ući u Parlament BiH.


Ministrica odbrane Marina Pendeš i ministar pravde Josip Grubeša, koji su na listi HDZ-a za Parlament BiH, dobili su 6.456 glasova, odnosno 5.194 glasa. Međutim, trenutno su oni s manjim izgledima da uđu u Parlament.


Ministar prometa i komunikacija Ismir Jusko, inače nosliac liste SBB-a za Parlament BiH, iako ima 7.719 glasova trenutno nema šanse da uđe u Parlament s obzirom na loš rezultat stranke za ovaj nivo vlasti.


Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović je nosilac liste SDA iz Republike Srpske za Parlament BiH. Osvojio je 5.034 glasova te ima šanse da uđe u Parlament. Ministar vanjskih poslova Igor Crnadak, koji je na listi PDP-a za NSRS, osvojio je 3.695 glasova te će prema svemu sudeći ući u NSRS.


Ministrica za izbjeglice i raseljene osobe Semiha Borovac i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda nisu se kandidirali na ovim izborima.
 
Last modified on Četvrtak, 11 Oktobar 2018 15:55