09
Oktobar

Crnadak: Zna se kome smeta brojanje glasova

Published in BiH
 

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak najavio je danas da će ta stranka do kraja insistirati da se izvrši ponovno brojanje glasova za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a.

 

 

– Do kraja ćemo tražiti da se ispoštuje izborna volja građana u RS-u – rekao je Crnadak i dodao da će sutra uputiti prigovor Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH o određenim neregularnostima.

 

Očigledno je, tvrdi, da se na ovim izborima “desila velika krađa i kupovina glasova“.

 

– Uvjereni smo da su Mladen Ivanić i Vukota Govedarica dobili veći broj glasova od svojih protivkandidata Milorada Dodika i Željke Cvijanović. Insistiramo da se utvrdi da li je na glasačkim listićima, koje su popunili građani RS, ono što je u izborim zapisnicima i da se utvrdi da li je isti broj listića i onih su glasali i šta ako je velika razlika – rekao je on.

 

Upitao je kome smeta novo brojanje glasova.

 

– Samo onima onima koji su nešto muljali i petljali i nešto žele da sakriju – ustvrdio je Crnadak.

 

PDP sutra šalje prijavu i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) o, kako je naveo, „izbornom inženjerigu u jednoj banjalučkoj firmi, čijim radnicima su podjejeni popunjeni glasački listići, a traženo je da vrate prazne, uz prijetnju da će ostati bez posla“.

 

CIK BiH nije, kako je dodao Crnadak, osigurao demokratsko, legalno i pravično provođenje izbornog procesa, zbog čega su neophodne izmjene Izbornog zakona.