You are here:NaslovnaVijestiBiHAzmir Husić pomogao Čeliku, je li na pomolu nova saradnja?
12
August

Azmir Husić pomogao Čeliku, je li na pomolu nova saradnja?

Published in BiH

Fudbalski klub Čelik prošle sezone uspio je da osigura opstanak u Premijer ligi BiH i činilo se da konačno bolji dani stižu na Bilino Polje. Međutim, zenički klub se počeo rasipati odmah nakon zevršetka sezone. Svi najvažniji igrači su napustili Čelik, a stručni štab na čelu s Kemalom Hafizovićem se morao oslonuti na mlade igrače.

To nije dalo učinka u prva tri kola jer je zenički klub bez boda. Čini se da Čelik iz dana u dan tone sve dublje, a to najbolje pokazuje činjenica da do jučer ovaj tim nije imao dvije garniture dresova, te da omladinske kategorije nisu imale u čemu da igraju. Međutim, ponovo se pokazalo da postoje dobri ljudi koji su spremni da pomognu klubu iz Zenice.

Naime, Čelik je danas objavio da je dobio vrijednu donaciju od vlasnika Sloge iz Simin Hana, Azmira Husića, koji je pomogao omladinskom pogonu zeničkog kluba. Naime, Husić je odlučio pokriti sve troškove omladinskih pogona Čelika za mečeve u Bijeljini.

Husić ni ranije nije skrivao simpatije prema ovom klubu, a s obzirom da je jedan od rijetkih Bosanaca koji zarađene novce u inostranstvu investira u bh. fudbal ne bi začudilo kada bi u budućnosti ovaj lijepi gest prerastao u nešto više. Sigurno je da se u Čeliku ne bi bunili da se to desi u bliskoj budućnosti.

Last modified on Subota, 12 August 2017 16:06