02
Juli

Još jedan mladi život izgubljen na bh. cestama: “Od automobila nije ostalo ništa”

Published in BiH
 
 

Dvadesetšestogodišnji Nemanja Galić iz Gradiške poginuo je u saobraćajnoj nesreći nakon što je automobil golf sletio s kolovoza u mjestu Trebovljani, kod Gradiške, a mještani kažu da su prizori na mjestu udesa bili stravični.

 

Do tragedije je došlo preksinoć, pet minuta iza ponoći.

Prema riječima mještana Trebovljana, Galić, koji je bio na mjestu suvozača, i dvadesetdevetogodišnji Dragan Janjić, koji je upravljao golfom, kobne noći su se vraćali sa štraparijade u Cimirotima, selu pod Kozarom.

“Tu postoje kanali i propusti, kao neki mostići koji služe da se pređe u dvorište ili na neku njivu i oni su se automobilom zabili u to”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”, te dodao da je, prema njegovim saznanjima, prizor na mjestu nesreće bio strašan, a od automobila, kako kaže, nije ostalo ništa.

Mještani kažu, tvrdi sagovornik, da je automobil od siline udarca ostao bez krova, a, kako kaže, nepoznat je razlog zbog kojeg su sletjeli s kolovoza.

“Čuo sam da suvozaču nije bilo pomoći i da je bio mrtav na licu mjesta, a momak koji je vozio navodno nije teže povrijeđen, ali je doživio strašan šok, pa je i njega, kako su mi rekli, odvezla hitna”, rekao je sagovornik “Nezavisnih” koji je želio ostati anoniman.

Istakao je da su Galića svi poznavali kao dobrog i primjernog momka, te da su svi koji su ga znali potreseni njegovom smrću.Prema nezvaničnim saznanjima, do nesreće je došlo nakon što je vozač na krivini izgubio kontrolu nad automobilom i sletio s ceste.Kako je rekao izvor blizak istrazi, vatrogasci su morali da sijeku lim da izvuku stradalog.“Auto je mnogo više oštećen bio sa strane suvozača. A to je inače ružan dio puta i na njemu su malo-malo neke saobraćajke”, kazao je izvor “Nezavisnih” i dodao da je na ovom dijelu puta i preglednost veoma slaba.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka je saopšteno da je Galić poginuo nakon što je vozilo marke golf sletjelo s kolovoza u mjestu Trebovljani.

Istakli su da je uviđaj na mjestu događaja obavila Tatjana Ninković, dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.