06
Maj

Plava Poliklinika obilježila 20. godišnjicu

Published in BiH
 
 

Prva privatna porodična zdravstvena ustanova sa centralnim sjedištem u Tuzli i manjom ispostavom u Sarajevu, Plava Poliklinika obilježila je 20-godišnjicu od osnivanja i rada. Na proslavi kojoj su prisustvovali uposlenici, saradnici i prijatelji organizovano je skupljanje dobrovoljnih donacija. Sav novac je usmjeren u obnovu Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

  Nakon dvije decenije rada   danas je  u Plavoj Poliklinici na raspolaganju  više od 40 stalno zaposlenih stručnjaka iz svih oblasti medicine, kao i mnoštvo konsultanata. Uz savremenu opremu multidisciplinarni tim iskusnih specijalista lako uspostavlja dijagnozu i rješava probleme pacijenata. 

Nude širok spektar specijalističke dijagnostike, kao naprimjer: dijagnostike unutrašnjih organa interne medicine, kardiologije, gastroenterologije, onkologije, pulmologije,  ultrazvučna i radiološka dijagnostika, mogućnost neurološke obrade i endoskopije. Tu su još oftalmološki, kabinet medicine rada i cjelokupna briga o ženskom zdravlju, uključujući usluge porodilišta. Širok je i spektar laboratorijskih pretraga.

Plava Poliklinika je prva zdravstvena ustanova koja je u Federaciji BiH sklopila ugovor sa Zavodom za javno zdravstvo o pružanju CT i MRI pretrage uz zdravstvenu knjižicu, što je  skratilo listu čekanja. 

U Plavoj Poliklinici otvoreno je Porodilište, uređeno prema svjetskim standardima da bi porođaj u kućnom ambijentu ženama predstavljao ugodno iskustvo. U slučaju potrebe na raspolaganju su operacione sale, transfuzije i inkubatori.

Plava Poliklinika se nalazi u Simin Hanu uz glavnu magistralu. U planu je širenje i izgradnja moderne bolnice.

Last modified on Nedjelja, 06 Maj 2018 23:06