18
April

Detalji tragedije na Soukbunaru: Merzija izbola muža Seada zbog alkohola

Published in BiH

U porodičnoj kući u sarajevskom naselju Soukbunar sinoć je nožem ubijen je Sead Delalić (57).

Njega je kuhinjskim nožem izbola godinu mlađa supruga Merzija, nakon porodične svađe.

Osumnjičena je istražiteljima kazala da je sa Seadom u braku bila 30 godina, ali da je posljednjih 15-ak godina među njima vladala netrpeljivost, jer je, prema njenim riječima, Sead često konzumirao alkohol.

Supružnici su se često svađali, a sve je eskaliralo oko ponoći, kada je Sead nasrnuo na Merziju tokom rasprave. Njoj se u tom momentu u ruci našao kuhinjski nož.

Osumnjičena je tokom saslušanja kazala da se Sead zateturao te pao na nju dok joj je u ruci bio nož, piše Avaz pozivajući se na svoje izvore iz istrage.

Na žrtvi je tokom vanjskog pregleda pronađena jedna ubodna rada u sredini grudi. Nož je izuzet i poslan na vještačenje. Merzija je, također, policajcima kazala da je od supruga trpjela verbalno nasilje, ali da je nikada nije tukao te da te incidente nije prijavljivala.

Supružnici imaju sina koji se nalazi u inostranstvu.

Sead Delalić je radio kao konobar u jednom poznatom restoranu u Sarajevu već dugi niz godina, a njegove komšije o njemu govore samo najbolje.

– Mnogo mi je žao zbog onoga što se dogodilo. Bio je on divan čovjek, često sam mu govorio da je najveći gospodin u mahali, tako ga je bilo lijepo vidjeti u odjelu i kravati, uvijek je bio sređen. Često je i mene pozivao da mu budem gost u restoranu u kojem radi. Velika je ovo tragedija – kazao je jedan od njegovih komšija.