07
Maj

Stravičan zločin oko ponoći u Tuzli: Muž sjekirom ubio suprugu

Published in BiH

Oko ponoći u Tuzli se dogodio stravičan zločin.

Ubistvu je prethodio verbalni i fizički sukob među supružnicima, nakon čega je Muharem .S (60), u alkoholiziranom stanju suprugu udario sjekirom u glavu i usmrtio je.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i istražitelji SKP MUP- a TK. Izdata je naredba za obdukciju tijela preminule, i vađenje krvi i urina od osumnjičenog. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predat u nadležnost Tužilaštva, potvrdio je u izjavio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

- Dana 07.05.2023 oko 00,15 sati putem telefona PS Zapad PU Tuzla,od strane M.S. iz Tuzle, prijavljeno je da je istu telefonom pozvao njen otac M.S. i rekao da je ubio njenu majku a svoju suprugu K.S. iz Tuzle.

Oko 00,20 sati u prostorije PS Zapad pristupio je dobrovoljno M.S.iz Tuzle i potvrdio navode prijave. Na lice mjesta upućena je patrola PS Zapad kao i SHMP DZ Tuzla, te je zatečeno tijelo K.S. rođena 1961, a u 00,30 ljekar SHMP je konstatovao smrt imenovane.

O događaju odmah je upoznato KTTK-a te su na lice mjesta izašli dežurni tužilac i uviđajna ekipa SKP UP MUP TK-a.

Nakon obavljenog uviđaja, gdje utvrđeno i da je M.S. u alkoholiziranom stanju, istom je također ukazana medicinska pomoć a na UKC Tuzla su konstatovane i LTP kod imenovanog. Po nalogu dežurnog tužioca, licu M.S. (1963) u ranim jutarnjim satima oduzeta je sloboda zbog sumnji u počinjenje KD Ubistvo iz člana 166 KZ F BiH i isti se nalazi u prostoriji za zadržavanje UP Mup TK-a, gdje će po dogovoru sa tužiocem, nakon krim obrade biti predat KTTK-a na dalje postupanje, saopćeno je iz policije TK.

Istočna Bosna