27
Oktobar

Preokret nakon ponovnog brojanja: Ipak će Duraković biti potpredsjednik RS

Published in BiH

Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović je podsjetio da je CIK BiH naredio kontrolno brojanje, te da je kontrola ponovnog brojanja u Glavnom centru za brojanje potvrdila da je kandidat Milorad Dodik iz reda srpskog naroda, koji je bio u vodstvu 10. oktobra 2022. godine, ostao i dalje sa najvećim brojem osvojenih glasova"

 

ISPRAVKA 16:58 Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović izjavio je da je Ivan Begić greškom proglašen za pobjednika u utrci za potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda! Kazao je da je Davor Pranjić ipak pobijedio!

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je, sa šest glasova “za” i jednim “protiv” usvojila dopunsku Odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine, koja se odnosi na predsjednika i potpredsjednika RS.

Nakon ponovnog brojanja koje je naredila Centralna izborna komisija BiH utvrđeno je da najviše glasova imaju Milorad Dodik iz reda srpskog naroda, te Davor Pranjić iz reda hrvatskog i Ćamil Duraković iz reda bošnjačkog naroda.

 

Ivan Begić 

Podsjećamo, prilikom prethodnog brojanja, iz CIK-a su saopćili kako će potpredsjednici ovog bh. entiteta biti Senad Bratić iz Pokreta Država, te Davor Pranjić kojeg su podržale stranke okupljene oko HNS-a.

 

Ćamil Duraković

Predsjednik CIK-a BiH Suad Arnautović je podsjetio da je CIK BiH naredio kontrolno brojanje, te da je kontrola ponovnog brojanja u Glavnom centru za brojanje potvrdila da je kandidat Milorad Dodik iz reda srpskog naroda, koji je bio u vodstvu 10. oktobra 2022. godine, ostao i dalje sa najvećim brojem osvojenih glasova”.

Last modified on Četvrtak, 27 Oktobar 2022 22:12