Print this page
27
Juli

Opozicija Dodiku ironično čestitala otvaranje Pelješkog mosta

Published in BiH

Mediji u BiH u utorak su opširno izvjestili o otvaranju Pelješkog mosta no posebnih reagiranja i komentara nije bilo uz iznimku ironične čestitke koju su iz oporbe u RS uputili članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

"Čestitam Miloradu Dodiku na otvaranju Pelješkog mosta. Vjerujem da je danas sretan, kao i njegovi nalogodavci iz Zagreba", napisala je dopredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić na svom Facebook profilu.



Trivić će Dodiku na izborima u listopadu biti glavna konkurencija u utrci za poziciju predsjednika Republike Srpske a svojom je porukom aludirala na pisanje "Jutarnjeg lista" koji je objavio kako je Dodik s hrvatskom vladom napravio neku vrstu dogovora, odnosno trgovine, jer je vetom u Predsjednošrvu BiH spriječio pokretanje tužbe BiH protiv Hrvatske pred međunarodnim sudovima zbog gradnje Pelješkog mosta.

 

Prema tvrdnjama "Jutarnjeg" hrvatska je vlada zauzvrat pristala deblokirati izgradnju mosta preko Save koji spaja Hrvatsku i BiH kod Gradiške a riječ je o projektu koji je godinama bio na čekanju a u RS-u ga smatraju iznimno važnim zbog povezivanja s autocestom Zagreb-Lipovac.

 

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović bili su spremni podržati podizanje tužbe zbog gradnje Pelješkog mosta istrajavajući na tvrdnji kako on priječi pristup BiH otvorenome moru i ograničava pristup brodovima u Neumski zaljev.

Mediji u BiH u utorak gotovo da i ne spominju taj spor koji je godinama opterećivao odnose s Hrvatkom a otvaranje Pelješkog mosta uglavnom opisuju kao projekt koji ima veliki prometni i turistički značaj od kojega bi korist mogao imati i Neum.




 Hina