Print this page
14
Juni

U Srebrenici pretučen odbornik SNSD-a, poznato ko je osumnjičen za napad

Published in BiH

Motiv napada nije poznat i desio se u večernjim satima.

 

Bojan Josipović, odbornik SNSD-a u SO Srebrenica, pretučen je sinoć u u mjestu Brežani a za napad je osumnjičen Milan S.

 

Kako javljaju Nezavisne novine, motiv napada nije poznat i desio se u večernjim satima.

 

Josipović je zadobio tjelesne povrede zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Srebrenica, te je upućen u bolnicu.

 

POLICIJSKI IZVJEŠTAJ

 

Službenici Policijske stanice Srebenica postupili su po prijavi B.J. iz Srebrenice i utvrdili da je M.S. iz Srebrenice upućivao prijetnje po život, a potom i fizički napao B.J. iz Srebrenice.

 

– Policijskoj stanici Srebrenica B.J. prijavio je, 13. juna ove godine oko 20,45 sati, upućivanje ozbiljnih prijetnji po život i fizički napad od M.S. u mjestu Brežani na području opštine Srebrenica. Povrijeđenoj osobi B.J. ukazana je ljekarska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Srebrenica, ali se dežurni doktor te ustanove nije izjasnio o stepenu povreda. B.J. je upućen na dalje liječenje u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik.

 

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je naložio policijskim službenicima preduzmanje svih mjera i radnji iz svoje nadležnosti i dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima ugrožavanje sigurnosti“ i tjelesna povreda – saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Last modified on utorak, 14 Juni 2022 14:52