Print this page
12
Maj

IMA LI KRAJA - Najavljeno novo poskupljenje goriva

Published in BiH

Iz Federalnog ministarstva trgovine rečeno nam je da je prosječna maloprodajna cijena benzina danas iznosila 2,87 KM po litru, dok dizel BAS EN 590 u prosjeku košta 3,16 KM

 

Na benzinskim pumpama u Rapublici Srpskoj gorivo će uskoro poskupjeti do sedam feninga.

 

“U narednim danima se očekuje rast cijena u prosjeku za pet do sedam feninga, zavisno od distributera i regije”, rekao je danas za “Nezavisne novine” Dragan Trišić, predsjedavajući Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske.

 

Prometnici ističu da je cijena barela nafte ovih dana između 100 i 112 dolara, te predviđaju da će rast biti nastavljen. Potvrdili su da je gorivo u Republici Srpskoj trenutno, kako kažu, “blago poskupjelo” u odnosu na cijene od prije 10 do 15 dana.

 

“Cijene se sad kreću za dizel od 3,13 do 3,30, dok je benzin od 2,85 do 3,09 KM po litru, zavisno od distributera i regije”, naveo je Trišić.

 

U FBiH, kako nam je potvrđeno iz Federalnog ministarstva trgovine, danas je benzin koštao između 2,71 i 3,16 KM, a dizel od 3,06 do 3,41.

 

Baš kao što je to slučaj u Republici Srpskoj, došlo je do rasta cijena i na benzinskim pumpama u FBiH, odnosno poskupio je dizel.

 

Iz Federalnog ministarstva trgovine rečeno nam je da je prosječna maloprodajna cijena benzina danas iznosila 2,87 KM po litru, dok dizel BAS EN 590 u prosjeku košta 3,16 KM.