21
Januar

Šta je ministrica Turković rekla, a mi nismo željeli čuti?

Published in BiH

Začuđena ministrica reagovala je na svom profilu i izjavila da je njena izjava “izvučena iz konteksta i pogrešno reinterpretirana”

 

Podsjetiću, zbog ljudi koji iz zdravstvenih razloga ne prate svakodnevna poniženja kojima smo izloženi, da je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković nedavno na televiziji izjavila da niko nema pravo da bude umoran od borbe za izgradnju BiH i obrazložila zašto:

 

“Znate, svi mi imamo jako dobar život… Onaj ko ima toplinu u domu, ko ima svjetlo u domu, ko ima nešto da pojede, ne smije biti umoran! Znate, ja mislim da smo svi mi pomalo razmaženi (…) Vi ovdje u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko Parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima… Mi imamo teških slučajeva, ne treba zatvarati oči, ali veliki procenat našeg naroda može da sastavi kraj s krajem. Kvalitet socijalnog života je na visokom nivou u Bosni i Hercegovini”

Ova izjava izazvala je žestoke reakcije na društvenim mrežama. Začuđena ministrica reagovala je na svom profilu i izjavila da je njena izjava “izvučena iz konteksta i pogrešno reinterpretirana”.

Izaći ćemo joj u susret i njenu reakciju na reakcije pažljivo analizirati, rečenicu po rečenicu i interpretirati je s poštovanjem i punim razumijevanjem. Neće to dugo trajati, jer je ministrica Turković smatrala da je dovoljno pet rečenica da nam razjasni kontekst i podtekst spornih izjava, piše Žurnal.info.

Istočna Bosna