05
Oktobar

SDA i DF odmah odgovorili: Glasat ćemo protiv smjene Podžića, Tegeltija neka počne raditi svoj posao

Published in BiH
SDA će u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasati protiv smjene ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, kada god da zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije bude na dnevnom redu. 

Ne postoji nijedan razlog za smjenu ministra Podžića. Tegeltijin zahtjev je nepotrebno politiziranje. Da je tako, svjedoči činjenica da je zahtjev za smjenu ministra Podžića  upućen Parlamentu od strane onih koji su blokirali rad tog istog Parlamenta.



Umjesto što energiju troši na provođenje destruktivne politike stranačkog šefa Milorada Dodika, Tegeltija, kao i svi ostali izabrani i imenovani zvaničnici, konačno bi trebali da počnu raditi svoj dobro plaćeni posao u skladu sa Ustavom i zakonom, navode iz SDA.



Zastupnici Demokratske fronte glasat će protiv zahtjeva za smjenom ministra odbrane BiH Sifeta  Podžića, izjavio je Feni Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i čelnik Demokratske fronte (DF).



Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija donio je danas Odluku o smjeni ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, koju je uputio Parlamentarnoj skupštini BiH.



Tegeltija je naveo da je Odluku o smjeni ministra odbrane u Vijeću ministara Sifeta Podžića donio je nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju.

Istočna Bosna