Print this page
27
Juli

POJAČAN PROMET NA GRANICI: KOLONE VOZILA ČEKAJU NA PRIJELAZU ŠĆEPAN POLJE ZA ULAZAK U CRNU GORU

Published in BiH

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, a iz BIHAMK-a vozače mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

 

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

 

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

 

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Zupci, Deleuša, Izačić i Velika Kladuša. Duga je kolona vozila na GP Hum/Šćepan Polje na ulazu u Crnu Goru.

 

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Last modified on Utorak, 27 Juli 2021 07:15