Alispahić je po okončanju bolničkog liječenja otišao kući. Ali potpuni oporavak od ove opake bolesti još nije završen.

 

Enver još uvijek teško diše, osjeća umor, ali je sretan da može s porodicom provoditi vrijeme. Imao je tu nesreću da bude jedan od najtežih slučajeva, od onih pacijenata koji su bili intubirani, koje je na životu održavao famozni raspirator, uređaj o kojem se od početka pandemije konstantno priča i piše.

 

Svakodnevna borba za život pacijenata sa teškom kliničkom slikom, nije lagana ni za ljekare. Njihova borba traje duže od godinu i, nažalost, tako će biti još neko vrijeme. Ljekari kosntantno poručuju: Čuvajte se. Korona nije laž!


Baš takvu poruku je iz bolničkog kreveta 14. marta poslao i junak naše priče. Naime, Enver je čovjek sa snimka emitovanog na televiziji Hayat.

 

- Korona postoji! Čuvajte se, a pogotovo vi mladi. Ovo je jedno veoma loše iskustvo - poručio je tada Enver u vidno lošem i slabom stanju.

 

Ipak, nakon 43 dana hospitalizacije, borbe uz pomoć respiratora, Enver je uspio pobijediti koronavirus. Pušten je na kućno liječenje i osjeća se bolje.

 

- Dugo sam bio gore i imao sam potporu respiratora. Najbitnije je da se izvukla živa glava uz nesebične napore ljekara. Zaista sam zadovoljan odnosom i tretmanom ljekara prema pacijentima. Bio sam hospitaliziran 43 dana. Osjećam se bolje, bit će još bolje - kazao je danas Enver Alispahić za Faktor.

 

Na pitanje koliko dugo je uopće bio na respiratoru, Enver kaže da se ne sjeća, da utisci o svemu još treba da se slegnu.

 

 

Njegov brat Nevres Alispahić na društvenim mrežama je podijelio zajedniču fotografiju uz koju poručuje: "Hvala dragom i uzvišenom Allahu dž.š. i osoblju KCUS-a, moj brat je ponovo među nama živima i ponovo se možemo smijati i uživati u ovodunjalučkim blagodatima... Dobro nam došao".

 

Snimak iz Respiratornog centra KCUS-a na kojem je i Enver možete vidjeti ispod...