You are here:NaslovnaVijestiBiHTuzla: Uspješna realizacija projekta „Budi i ti heroj u saobraćaju“
11
Oktobar

Tuzla: Uspješna realizacija projekta „Budi i ti heroj u saobraćaju“

Published in BiH

U Tuzli je danas realiziran projekat pod nazivom „Budi i ti heroj u saobraćaju“ koji implementira PROsmart u saradnji sa MUP TK. Učešćem u projektu “Postani saobraćajni heroj“ u Tuzli, domaća kompanija Meggle još jednom je potvrdila društvenu odgovornost i brigu za zdravlje i sigurnost svojih najmlađih potrošača.

U skladu sa brzim životnim tempom i lošim cestama koje su česta pojava u našoj zemlji, nerijetko dolazi do neželjenih situacija u saobraćaju u kojima, na žalost, često stradaju najmlađi.

S ciljem podizanja svijesti o ovom problemu, u Tuzli je pokrenut trodnevni projekat “Postani saobraćajni heroj“ koji ima za cilj da edukuje i upozori vozače i đake pješake na poseban oprez prilikom stupanja u gradski saobraćaj.

p1

 

Svoj doprinos u ovom važnom projektu dala je i domaća kompanija Meggle koja je svoju društvenu odgovornost i ranije pokazivala kroz brojne angažmane u različitim društveno korisnim kampanjama i akcijama širom BiH. Tako su danas omiljeni junaci sa pakovanja Milky Max Junior mlijeka – pčela, krava i lav – pomagali đacima osnovne škole Jala u Tuzli prilikom prelaska ceste te ih podsjetili na šta sve trebaju obratiti pažnju kada se nađu ispred pješačkog prelaza.

Ovaj trodnevni projekat se realizuje na nekoliko lokacija i to kod Osnovnih škola “Solana”, “Miladije”, “Jala”, “Sjenjak”, “Simin Han” i Katolički školski centar “SV.Franjo” u Tuzli. Projekti se organizuje u udarnim terminina, kada počinje prva i kada počinje druga smjena u osnovnim školama. Pored maskota u ovoj akciji učestvovali su i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona. “Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona vrlo je rado da izađe u susret svim onima koji su zainteresovani da na bilo koji način pomognu da se stanje sigurnosti u saobraćaju na području našeg kantona popravi.

p2

 

Danas smo tu da podržimo akciju koju ova firma organizuje, a to je da se najmlađa populacija na jedan stvarno izuetan i specifičan način educira i da se upozori na osnove bezbjednosti saobraćaja odnosno na poštivanje saobraćajnih pravila i propisa prilikom prelaska raskrsnica. Na najmlađe je bitno utjcati u njihovom ranom razvoju, jer samo tako kasnije možemo imati savjesne vozače i smanjen broj saobraćajnih nezgoda, što i jeste naš krajnji cilj.”, kazao je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

p3

Šarene i vesele maskote privukle su pažnju brojne djece koja su učestvovala u projektu, stoga vjerujemo da će im pouke koje nauče u ova tri dana ostati u sjećanju i biti od koristi u budućnosti. 

IB.com

Last modified on Srijeda, 11 Oktobar 2017 20:18