Lupanje se ponovilo, tako da su otkopali sanduk da provjere da osoba nije nekim čudom živa. Ovu informaciju za Faktor je potvrdio i glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Visokom Midhat efendija Čakalović.

 

- Jeste tačno da se to dogodilo. Ja sam razgovarao sa imamima koji su bili tu i koji su klanjali dženazu i učili na kaburu. Istina je da su otkopali mezar. Prisutni su pomislili da su ukopali živog čovjeka. Stvarno se čulo lupanje. Pošto je bila Covid-dženaza onda je i sanduk takav bio. Najvjerovatnije se desio odron kamena ili zemlje kako je smrznuto, da je udarilo jednom u gornji dio sanduka i poklopac i to se ponovilo nekoliko puta.

 

Imami su mi rekli da je bilo nezgodno, pošto su bili tu sin i članovi porodice, onda su na brzinu otvorili misleći da je stvarno živ. Vidjeli su da kesa u kojoj je tijelo nije pomicana. Neko od prisutnih je nazvao Hitnu pomoć koja se ubrzo pojavila.

 

Nakon ovog događaja krenule su priče. Ima priča da je čovjek oživio, da su mu ruke sve bile krvave koliko je udarao, ali to ništa nije tačno. I meni cijeli dan zvoni telefon i svi pitaju za događaj u Stuparićima - kaže za Faktor Midhat efendija Čakalović.

 

 

I iz Hitne pomoći Visoko su nam kratko rekli da su u subotu dobili poziv sa mezarja Stuparići i da je ekipa izašla na teren. Također, i iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su nam potvrdili da su dobili poziv i da je njihova ekipa bila na licu mjesta.