Print this page
26
Novembar

Vlada RS-a oduzima Bijeljini kapital koji joj je dala prije dva mjeseca

Published in BiH
Vlada RS-a oduzima Bijeljini kapital koji joj je dala prije dva mjesecaSjednica Vlade RS (Foto: Vlada)
 
U ovom gradu SNSD nije uspio dobiti gradonačelnika iako su sasvim sigurno računali na pobjedu Miće Mićića. To je, uz gubitak Banje Luke, pokvarilo Dodikove planove, a samim tim ga i naljutilo.

Bijeljina je još 2014. godine zatražila od Vlade RS-a da kapital Republike Srpske u AD "Grad" prenese na Grad Bijeljinu, no kako je na čelu bio SDS-ovac, za to su bile male šanse. Nakon što je tadašnji i još uvijek aktuelni gradonačelnik Mićo Mićić sklopio izborni dogovor s Miloradom Dodikom šanse su se pretvorile u 100-postotne. Odnosno, na sjednici koja je održana 3. septembra usvaja se ponovni zahtjev za prijenos tog kapitala na Grad Bijeljinu.

Petnaesta tačka dnevnog reda današnje sjednice Vlade RS je Razmatranje Prijedloga odluke o stavljanju van snage Odluke o prenosu akcija Republike Srpske u AD "Grad" Bijeljina na Grad Bijeljinu.

S obzirom na to da Dodik u Bijeljini nije uspio u potpunosti izvesti "dobojski scenarij" tako što najjačeg političara opozicione stranke privuče sebi, a samim tim i ostalo članstvo, očigledno je pronašao način da ih kazni.

Na danas održanoj sjednici Vlada RS poništava tu odluku iz septembra, odnosno oduzima Bijeljini državni kapital koji su im ranije dali i time pokazuje da ni od projekata koje je Mićić dogovorio s Dodikom i zbog kojih je i otišao iz SDS-a izgleda neće biti ništa.

Milorad Dodik, čini se, intezivno radi nakon lošeg izbornog rezultata. On sada ispunjava obećanja koje je dao političkim protivnicima, kažnjava neposlušne saveznike i vježba agresivnu retoriku za koju je već ranije utvrdio da mu donosi pobjedu.
 
 
 
Klix.ba
Last modified on četvrtak, 26 Novembar 2020 22:05