You are here:NaslovnaVijestiBiHBorci iz Tuzlanskog kantona o presudi: Ovo je jedna u nizu dobijenih bitaka Orića i njegovih gazija
09
Oktobar

Borci iz Tuzlanskog kantona o presudi: Ovo je jedna u nizu dobijenih bitaka Orića i njegovih gazija

Published in BiH

Koordinacija boraca TK, na čelu sa predsjednikom Fahrudinom Hasanovićem Belim, današnju oslobađajuću presudu Oriću i Muhiću nazvali su jednom u nizu dobijenih bitaka Nasera Orića i njegovih gazija u borbi sa velikosrpskim nacionalistima sa centrom u Beogradu.

- Troglava aždaha iz Beograda stotinama godina po istoj matrici radi na uništenju Bošnjaka i pokušaja otimanja bošnjačke teritorije i okupacije Bosne i Hercegovine. Naser Orić je samo jedan u nizu gazija koji su do sada stali na put velikosrpskoj hegemoniji - smatraju u Koordinaciji, a problem je uvijek isti - to što se bošnjačka intelektualna elita nije znala nositi sa ovim izazovima i zbog toga su Bošnjaci kroz historiju uvijek plaćali visoku cijenu.

Tim odbrane Nasera Orića je, kako kažu, od prvog dana ukazivao da se radi o ideološkoj optužnici fabrikovanoj u velikosrpskim centrima moći u Beogradu, a dokazi Tužilaštva su bili bazirani na lažima pojedinaca i izmišljotinama srpskih obavještajnih službi.

- Sud BiH pokazao je da ima snage da se profesionalno nosi sa svim pritiscima i sudi u skladu sa dokazima i zakonom - kazao je predsjednik Koordinacije Fahrudin Hasanović Beli, dodavši da Orić je časno, čestito i pošteno branio narod Podrinja koji mu je danas na tome zahvalan, a da su navodni zločini koji su mu stavljeni na teret čista podvala.