Print this page
01
Oktobar

KOMŠIĆ O IZJAVAMA MILANOVIĆA: ZOKI NE RADI NA PRAVOJ FREKVENCIJI, TREBA MU NOVO PODEŠAVANJE

Published in BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarisao je posljednje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića vezane za Bosnu i Hercegovinu. Nakon što je Milanović kazao da ima problem da u NATO ulazi neusklađena država, misleći na BiH, Komšić je poručio da je predsjednik Hrvatske “pomaknut iz ležišta”.


 
  • Nakon svega što sam čuo i pročitao kao izjave predsjednika Zokija (Zorana Milanovića op.a.) samo mogu reći da je on izgleda malo ausswinkl, malo pomaknut iz ležišta – rekao je Komšić.

Smatra da Milanović “ne radi na pravoj frekvenciji i da mu treba novo podešavanje”.

 
  • A sa tim stanjem predsjednika Zokija problem ima Hrvatska, a ne BiH –  poručio je Komšić.

Milanović je NATO put naše zemlje komentarisao tokom komemoracije i obilježavanja 78. godišnjice italijansko-četničkog zločina kod Omiša.

  • Mi smo članica NATO-a, ja sam predsjednik i vrhovni zapovjednik i imam problem recimo da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena jer preuzimam garanciju za takvu državu. Ja bih rado i radi Bošnjaka i Hrvata u BiH, Srbi su protiv, ali u ovakvoj situaciji ti si stavljaš na leđa jednog saveznika za kojeg moraš odgovarati. To je ugovorna obaveza, a saveznik je nije u stanju ispunjavati – zaključio je Milanović.

U obraćanju se osvrnuo i na posjetu Bakira Izetbegovića Zagrebu poručivši da je nekonzistentan jer je otišao kod premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je primio i Milorada Dodika. Dodao je i da je situacija vezana za Izborni zakon u našoj zemlji neće dobro završiti.