SDA_izbori_2020
20
Septembar

U SARAJEVU UPRILIČEN PROGRAM ‘BOSANSKO-TURSKA NOĆ GAZIJA’

Published in BiH

U Sarajevu je subotu upriličen program pod nazivom “Bosansko-turska noć gazija”.

 

AA
 

Program je upriličen u organizaciji Platforme bosansko-turskog prijateljstva. Prisustvovali su brojni načelnici, predstavnici boračkih udruženja, gazije i gosti.

 

U okviru programa upriličena je večera, a prisutni su imali priliku čuti i pjesme turskog pjevača Orhana Cakmaka, zatim bh. umjetnika Eldina Huseinbegovića, a nastupio je i hor Osmanli.

 

 

Prisutni su posebno oduševljeni pjesmom “U Stambolu na Bosforu”, u zajedničkoj izvedbi Orhana Cakmaka i Eldina Huseinbegovića.

 

Orhan Cakmak, koji je predsjednik Platforme bosansko-turskog prijateljstva, kazao je novinaru AA kako Platforma već duži niz godina realizuje brojne aktivnosti na području Bosne i Hercegovine.

 

 

Podsjetio je kako se 19. septembar u Turskoj obilježava kao Dan gazija, te kako je i večerašnja svečanost bila prilika za susret s gazijama iz Bosne i Hercegovine. 

  • Bosna je za nas veoma važna. Koliko god učinili za naše gazije nije dovoljno, jer oni su bili spremni dati svoje živote za slobodu ove zemlje. Ovo je prilika da im na tome zahvalimo – kazao je Cakmak.

Program je završen dodjelom plaketa.