12
Septembar

ZAJEDNIČKA AKCIJA DODIKA I ČOVIĆA I NJIHOVIH SARAJEVSKIH JATAKA: CILJ JE PONOVO PREUZETI SUD BIH, A POTOM I CIK!

Published in BiH

U Sarajevu je formirana svojevrsna koalicija za rušenje posljednjih stubova države, a prije svega nezavisnog CIK-a i Suda BiH.

 

 

 

Već danima traju napadi Milorada Dodika na Sud Bosne i Hercegovine i njegovog predsjednika Ranka Debevca te na Obavještajno-sigurosnu agenciju OSA-u. Kada se pogleda raspored igrača na terenu, nemoguće se oteti zaključku da napad na ove dvije institucije države BiH, pored Dodika, provode isti oni koji su, opet zajedno s Dodikom, napadali Centralnu izbornu komisiju i osporavali njen legitimitet samo zbog toga što su Dodik i Čović izgubili kontrolu nad tom institucijom. 

Isti slučaj je i sa Sudom Bosne i Hercegovine, koji je posljednja karika u pravosudnom lancu BiH, a koju ne kontroliraju kadrovi Milorada Dodika i Dragana Čovića, kao i s Obavještano-sigurnosnom agencijom BiH.

U Sarajevu je formirana svojevrsna koalicija za rušenje posljednjih stubova države: nezavisnog CIK-a, OSA-e i Suda BiH. Ukoliko se desi da ova tri stuba padnu i ukoliko ih se dokopaju Dodik i Čović, uz pomoć zavjereničkih struktura iz Sarajeva, bit će to teška pozicija za državu Bosnu i Hercegovinu.

 

Jasno je da spomenuta koalicija stalnim demoniziranjem probosanskih snaga pokušava pod kontrolu neprijatelja države staviti Sud BiH, OSA-u i CIK. Pad Suda BiH u zavjerničke ruke, faktički znači i gubitak Centralne izborne komisije, jer na Sudu Bosne i Hercegovine do sada nisu prolazile neutemeljene žalbe o legitimitetu i legalitetu izbora članova CiK-a.

Istočna Bosna