Print this page
02
Septembar

BOMBARDER IZ VLASENICE IMA TAJNI PLAN: ZBOG OVOGA JE VEDAD IBIŠEVIĆ ODLUČIO ODBITI VELIKI NOVAC I PONUDE IZ TURSKE, GRČKE I SAD-A

Sve je izvjesnije da će bh. napadač ostati u Bundesligi, a sada se čekaju još puke formalnosti prije nego što potpiše za Schalke.

 

Bundesliga
 

Vedad Ibišević je od 2006. godine igrao u četiri tima u Njemačkoj, a Schalke će biti peti. “Bild” je još prošle sedmice pisao o njegovom prelasku u Gelsenkirchen nakon što nije produžen ugovor s Herthom.

 

Legendarni bh. reprezentativac s “Rudarima” bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor, a “Kicker” je objavio i iznos plate koju bi trebao zarađivati. Prema informacijama uglednog lista, Ibiševiću će godišnja plata biti 100.000 eura, što je manje od prosječne plate iz trećeg ranga njemačkog fudbala, koja iznosi oko 120.000 eura prema odredbi DFL-a.

Bivšem bh. reprezentativcu očigledno novac ne igra presudnu ulogu, a on će potpisati na godinu dana i već u četvrtak će trenirati s ekipom Schalkea.

 

Navodno je jučer tokom dana obavio dijelove obaveznog ljekarskog pregleda, a danas se očekuje i potpis ugovora. Inače, 36-godišnji Vedad je, kako bi ostao u formi, radio individualno sa svojim osobnim trenerom.

Prema Sport1, ponude iz SAD-a, Turske ili Grčke, za koje se tvrdi da su bile daleko unosnije, Ibišević je odbio. Razlog je, navodno, želja u vezi s rekordom Bundeslige: sa samo šest postignutih golova u Bundesligi u novoj sezoni, stigao bi trećeplasiranog Giovanija Elbera na listi najboljih stranih strijelaca svih vremena.