Utrka na 800 metara, omiljenoj disciplini našeg najboljeg srednjeprugaša, na rasporedu je u 20 sati i 12 minuta.

 

- Konačno su počeli i mitinzi Dijamantne lige, zbog čega sam jako sretan, kao i ostali atletičari širom svijeta. Najavljeno je da će biti održano i preostalih pet mitinga, tako da će ljubitelji kraljice sportova moći uživati u ovoj atletskoj sezoni.

 

Ovo je prva trka za mene, zvanično i otvaranje sezone. I potrefilo se da je to baš u Monacu, na mitingu koji je za mene poseban.

 

 

Kao i prethodnih sezona, prve trke su uvijek malo teže, napornije, ali ja sam tip atletičara kojem odgovaraju uvodna dva, tri mitinga. Želim da uživam u ovoj sezoni i koliko-toliko da iskoristim, jer zaista nemamo puno trka. Nastupio sam samo u Sarajevu na 400 metara prije mjesec i ništa poslije toga. Zaista je teško ući u formu. Želim da uživam u ovom mitingu, a i trener očekuje da dam sve od sebe u ovom trenutku i da izvučem maksimum. A formu ću povećavati u narednim mitinzima - poručio je Tuka.

 

Najveći favoriti večeras su Ferguson Cheruiyot Rotich i Donavan Brazier, s tim da je u maloj prednosti Amerikanac, koji ove sezone ima sjajno vrijeme - 1:43.84.