Print this page
30
Juli

PJANIĆ ZAVRŠIO SA UTAKMICAMA U ITALIJI: PROPUŠTA DUEL PROTIV DŽEKE

Disciplinska komisija Serie A potvrdila je danas da je Miralem Pjanić, vezni fudbaler Juventusa i reprezentativac BiH, sinoć odigrao posljednji meč u italijanskom prvenstvu pred prelazak u Barcelonu ovog ljeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

 
s
 

Naime, bh. fudbaler nalazi se na spisku 11 igrača koji su suspendovani za posljednje kolo koje je na rasporedu predstojećeg vikenda, kada će se Juventus sastati s Romom. Dakle, izostaće i duel bh. reprezentativaca Pjanića s jedne i Edina Džeke s druge strane.

 

Ipak, sinoćnji duel protiv Cagliarija, koji je Juve izgubio rezultatom 0:2, ne bi trebao biti posljednji Pjanićev pred odlazak na Camp Nou. Naime, Juventus čeka revanš utakmica osmine finala Lige šampiona protiv Olympique Lyona u kojoj će juriti zaostatak 0:1. Susret bi se trebao igrati 7. augusta u Torinu s početkom u 21 sat.

Pjanić će svoju epizodu u Serie A zaključiti sa 122 odigrane utakmice za Juve i 159 za Romu iz koje je stigao u Torino 2016. godine. Ukupno je za Staru damu odigrao 177 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Prije dolaska u Italiju igrao je za Metz i Olympique Lyon. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 92 puta uz 15 pogodaka.

Last modified on četvrtak, 30 Juli 2020 22:10