30
Novembar

Izvučeni protivnici Zmajeva na Evropskom prvenstvu, ukoliko prođemo baraž

U Bukureštu je danas održan žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo 2020, koje se od 12. juna do 12. jula naredne godine igra u 12 gradova. Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine će, ukoliko preskoči baraž, igrati u grupi E sa Španijom, Poljskom i Švedskom.

 

Arhiv
 

Bosna i Hercegovina nije među učesnicima EURA, ali ukoliko se plasiramo na Evropsko prvenstvo kroz dvije utakmice baraža, bit ćemo u grupi sa Španijom, Poljskom i Švedskom, odlučeno je žrijebom.

 

Zmajevi će 26. marta, podsjetimo, igrati protiv Sjeverne Irske u Zenici, a ako pobijede, četiri dana kasnije protiv Slovačke ili Republike Irske za direktan plasman na EURO, također u Zenici.

 

 

Pobjednik play-offa Lige B, a nadamo se da ćemo to biti mi, nalazio se u četvrom potu, a unaprijed se znalo da smo, zbog novih pravila u žrijebanju, biti smješteni u grupi u kojoj je Španija nositelj.

 

Kuglice su nam u međuvremenu dodijelile Poljsku, te Švedsku, što je izuzetno teška grupa, ali ne i najteža, s obzirom na to da se u grupi A nalaze selekcije Italije, Švicarske i Turske, ili u grupi F: Portugala, Njemačke i Francuske, što je sigurno grupa smrti.

 

Grupa A: Italija, Švicarska, Wales, Turska
Grupa B: Danska, Belgija, Rusija, Finska
Grupa C: Nizozemska, Ukrajina, Austrija, pobjednik play-offa Lige D
Grupa D: Engleska, Hrvatska, pobjednik play-offa Lige C, Češka
Grupa E: Španija, Poljska, pobjednik play-offa Lige B, Švedska
Grupa F: Pobjednik play-offa Lige A, Njemačka, Portugal, Francuska