biba bih

27
Septembar

RK Sloboda potpisao ugovor sa osam rukometaša

Zalog za budućnost

 

RK Sloboda potpisao ugovor sa osam rukometaša
 

Uoči najave meča protiv Goražda, popularni Solari u svečarskoj atmosferi potpisali su ugovore sa osam mladih rukometaša. Dolaskom nove uprave, RK Sloboda vratio se u društvo najboljih, a od ove sezone drugi tim Crveno - crnih nastupa u Prvoj ligi FBiH - Sjever. Uglavnom su to golobradi mladići koji će se kaliti u nižem rangu takmičenja, te pripremati za buduće premijerligaške izazove.

 

Dvogodišnje ugovore uz mogućnost produženja na još dvije godine potpisali su: Omar Karahodžić, Tarik Fares, Ermin Jusić, Adi Omeragić, Kasim Arnus, Muharem Milkunić, Bakir Hajdarević i Bakir Pirić.

 

"Moj san polako se ostvaruje. Da imamo ekipu koja će igrati u Premijer ligi i da naša druga ekipa, momci koji su ponikli u našoj školi rukometa, nastupaju u nižem rangu. Prošle sezone kadeti u juniori bili su drugi u državi i ovo su te generacije koje će igrati za drugi tim", poručio je Mirza Bulić, trener RK Sloboda.

 

Prema riječima Damira Bećirovića, potpredsjednika RK Sloboda, tuzlanski klub trenutno je jedan od najorganizovanijih i finansijski najstabilnijih sportskih kolektiva u gradu soli, ali i u Premijer ligi BiH.

 

"Za sve ove mladiće koji su potpisali ugovore obezbijedili smo i stipendije koje će dobijati i koje su u visini pola plate nekih premijerligaških ekipa. Cilj nam je da se razvijaju u Prvoj ligi FBiH - Sjever koja nipošto nije lagana liga, a kada stasaju priključiće se prvom timu. Oni su budućnost Slobode!"

 

IB.com/sport1.oslobodjenje.ba