biba bih

27
Mart

Prosinečki: Napravili smo dvije krucijalne greške

On će biti primoran tražiti alternativu za Pjanića, koji će pauzirati najmanje dva duela

Robert Prosinečki

 

- Napravili smo dvije krucijalne greške u drugom poluvremenu. Prvo je penal presjekao cijelu ekipu, pa smo ušli u paniku. Pa je presudio Pjanićev crveni, a onda smo se branili - objašnjavao je selektor Prosinečki pad u igri Zmajeva u drugom dijelu meča protiv Grčke koji je završen 2:2, iako je bh. tim vodio sa 2:0.

 

- Mislio sam da ćemo odraditi drugo poluvrijeme kako treba. Mogu čestitati momcima za prvo poluvrijeme. Nekako smo svi bili uljuljani, da je gotova utakmica. Šteta je ovakvu utakmicu remizirati. U fudbalu se to dešava. I eto desilo se - rekao je Prosinečki.

 

- Nisam dobro vidio da li je bio penal. Kažu da jeste. Pjanićev start, ne znam. Imao je loptu. Kada je izašao, izgubili smo sredinu terena. Napali su nas, raširili nas, kroz bok pravili višak. Tako su nam i dali drugi gol - govori "coach" Zmajeva.

 

On će biti primoran tražiti alternativu za Pjanića, koji će pauzirati najmanje dva duela.

 

- Za Pjanića ćemo vidjeti koliko će dobiti utakmica. Sigurno je to udarac za našu reprezentaciju. Igrao je sjajno sve do crvenog. Moramo tražiti alternative - zaključio je bh. selektor.

 

Izvor:   Faktor