biba bih

26
Mart

Strašna povreda bh. košarkaša: Nurkić tragično okončao sezonu lomom noge! (VIDEO)

Tragičan završetak sezone za sjajnog Nurkića koji je bilježio brojke iz snova

 

nurkic 2

 

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić pretrpio je strašnu povredu.

 

Portland Trail Blazersi odigrali su uzbudljiv meč protiv Brooklyn Netsa, a nakon regularnog dijela igre bilo je neriješeno, pa je meč otišao u produžetke.

 

Čak i nakon prvog produžetka, nije bilo pobjednika, pa smo gledali i drugi nastavak, koji je, nažalost, bio koban za našeg reprezentativca.

 

Na 2:27 do kraja, u skoku protiv nekoliko protivničkih igrača, Jusuf je doživio strašnu povredu – slomio je nogu, a lom je bio tako jak da je vrisnuo od boli, čekajući da neko od medicinskog tima priđe i pomogne mu.

 

Tragičan završetak sezone za sjajnog Nurkića koji je bilježio brojke iz snova, a i u ovoj utakmici je do kobnog trenutka briljirao – upisavši 32 poena uz 16 skokova i pet asistencija, dvije ukradene lopte i četiri blokade.

 

Blazersi su na kraju izašli kao pobjednici 148:144, ali mala je to utjeha, s obzirom da su poslije McColluma, izgubili svog najboljeg centra, pa su njihove nade u playoffu sada minimalne.

 

Video snimak brutalnog loma donosimo vam u nastavku, ali UPOZORAVAMO da se radi o veoma uznemirujućem snimku.

 

Još uvijek nema prognoza do kad bi mogao odsustvovati.

 

Na svom Instagram profilu odmah se oglasio i naš drugi NBA igrač, Džanan Musa, koji je izbezumljen Nurkićevom povredom poslao poruku podrške.

 

Komentari