23
Novembar

EDIN DŽEKO ODGOVARAO NAVIJAČIMA IZ CIJELOG SVIJETA: A, ONDA JE STIGLO PITANJE O POVLAČENJU I ZAVRŠETKU KARIJERE

Džeko je otvoreno razgovarao sa navijačima iz svih dijelova svijeta, a naravno bilo je itekako zanimljivih pitanja i odgovora.

Mnoge je zanimalo razmišlja li o povlačenju s obzirom na to da mu se bliži 33. rođendan.

- Ne razmišljam o povlačenju. Vjerujem da je ispred mene još nekoliko dobrih sezona, osjećam se jako dobro i u ovom ritmu ću nastaviti što je moguće duže - rekao je Džeko, te je dodao: "Radim naporno prije i nakon treninga kako bih ostao u top formi i kako bih izbjegao povrede".Istakao je kako biti fudbaler nije nimalo lako...

- Fudbal zna biti veoma fascinantan i tako ga većina navijača vidi. Međutim, iza svega postoji dosta odricanja. Biti fudbaler nije nimalo lako, kao što to mnogi misle. Često ovaj sport gledaju samo kroz novac, ali svi smo počeli igrati iz ljubavi. Svi smo željeli da budemo dobri fudbaleri i trebaolo je dosta napora kako bismo došli tu gdje jesmo - istakao je Džeko, prenosi „Slobodna Bosna“.

Komentarisao je Edin i uvođenje VAR-a u svijet fudbala, ali je otkrio kako mu je žao što duže nije igrao sa Francescom Tottijem.

- Smatram da je VAR dobra stvar, ali naravno, mora se i poboljšati - istakao je Džeko, te je zaključio: "Žao mi je što nisam duže igrao sa Francescom Tottijem jer sam vidio kakve vizije i sposobnosti ima taj čovjek", naveo je Džeko.

(Hayat / Foto: Arhiv)