Print this page
16
Mart

Tuzla City nakon preokreta i penala izbacio Borac iz Kupa Bosne i Hercegovine

Tuzla City je preokretom u regularnih 90 minuta stigao do pobjede od 1:2, a nakon penala je slavio sa 2:4 i eliminisao Borac 

 

Velikoj drami svjedočili smo danas na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje su Borac i Tuzla City igrali revanš meč četvrtfinala Kupa BiH, a u sljedeću fazu takmičenja nakon boljeg izvođenja penala plasirala se ekipa iz Simin Hana.

 

Tuzla City je preokretom u regularnih 90 minuta stigao do pobjede od 1:2, a nakon penala je slavio sa 2:4 i eliminisao Borac!

 

Apsolutni heroj Tuzla Cityja je golman Nevres Fejzić, koji je briljirao i tokom regularnog toka utakmice, ali i tokom izvođenja penala! Odbranio je nekoliko zicera igračima Borca sredinom drugog poluvremena, uslijedio je preokret njegovog tima, a onda je Fejzić odbranio i dva penala!

 

Mirno je bilo na otvaranju meča, ali onda u 10. minuti Borac koristi prvu šansu i dolazi do prednosti. Morris je loše reagovao i ostavio loptu Subiću. Njegov šut brani Fejzić, ali nije bilo spasa za goste pošto se na pravom mjestu našao Vušurović i pogodio za 1:0.

 

U 25. minuti je veliku šansu imao Vojnović. Lopta mu se odbila nakon kornera, ali on je uspio pogoditi samo stativu.

 

Ubrzo nakon toga je meč na nekoliko minuta bio prekinut zbog žestokog duela Gavrića i Cucina, kojim se dugo ukazivala pomoć. Bio je to sudar glavama, a Gavrić nije mogao nastaviti meč i Musemić ga je zamijenio s Hasanovićem.

 

Najagilniji u redovima gostiju bio je Emiliano Nsue. Zadao je nekoliko puta probleme odbrani domaćina, ali nije ozbiljnije zaprijetio Pavloviću na golu Borca.

 

Tuzla City nije uspio stvoriti nijednu pravu šansu, pa je do odlaska na odmor ostalo 1:0 za Borac.

 

Odlučnije je tim Husrefa Musemića ušao u nastavak utakmice, a u 52. minuti zaprijetio je topovskim udarcem Mišića sa 25 metara. Bila je to prava bomba veznjaka Tuzla Cityja, ali loptu je uspio odbiti Pavlović na golu domaćina.

 

U 58. minuti Meleg je oprobao svoj šut iz slobodnog udarca, ali lopta je završila metar iznad prečke. Nekoliko minuta poslije se u velikoj šansi našao Jović, ali Fejzić je izvrsno reagovao, skratio mu ugao, te zaustavio njegov pokušaj.

 

Već u idućem napadu Fejzić se istakao novom fantastičnom inetrvencijom. Meleg je ubacio sa strane, a Fejzić je bravuroznom paradom zaustavio šut glavom Lukića.

 

U 69. minuti stiže kazna za promašaje Borca. Loše je reagovala odbrana domaćih nakon prekida, šut Morrisa zaustavlja Pavlović, ali loptu odbija do Mehanovića koji je šalje u gol za 1:1!

 

Bio je bolji Tuzla City od tog momenta utakmice, nastavio napadati, a već u 76. minuti uspio je doći i do preokreta! Doffo je probio po desnoj strani, centrirao, a loptu je odbio Pavlović. Ona dolazi do Nsuea i reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje je lagano šalje u gol za 1:2!

 

U posljednim trenucima regularnog toka utakmice veliku šansu imao je Borac, ali Karjašević s gol-crte izbija loptu i spašava svoj tim!

 

Uslijedilo je izvođenje penala, a bolje se snašla ekipa Tuzla Cityja, slavila sa 2:4 i plasirala se u polufinale.

 

Prvi je penal šutirao Meleg. Fejzić je pogodio stranu, bio na lopti, ali šut je bio prejak i lopta je završila u mreži. Potom je Hasanović promašio cijeli gol i tako je ostalo 1:0 za Borac u penalima.

 

U igru Tuzla City opet vraća Fejzić, koji brani šut Vušurovića, a potom Mehanović poravnava na 1:1! Fejzić je nakon toga zaustavio i šut Vojnovića, a Mendeš donosi prednost Tuzla Cityju.

 

Pogađali su potom i Ćorić, Džafić i Moraitis, a pobjedu Tuzla Cityju od 2:4 donosi Nsue!

 

Kup BiH, četvrtfinale:

 

Borac – Tuzla City 1:2 (Vušurović 10’ / Mehanović 69’, Nsue 76’) nakon penala 2:4

 

Gradski stadion u Banjaluci. Gledalaca: 1.000. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Žuti kartoni: Begić (Borac) Tomašević, Karjašević (Tuzla City).

 

Borac: Pavlović, Cucin (Ćorić), Milojević, Vojnović, Subić, Molls (Bošnjak), Meleg, Begić, Vušurović, Jović (Čavić), Lukić (Moraitis).

 

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Morris, Mehidić, Tomašević, Gavrić (Hasanović), Doffo, Mišić (Karjašević), Mešinović (Džafić), Nsue, Krpić (Mehanović).