Uoči ovoga duela pred novinare su izašli trener Husref Musemić i veznjak Goran Brkić.

 

- Igramo s ekipom koja ima najbolji gostujući skor i to sve govori. Čeka nas teška utakmica, kvalitetan protivnik. Poslije pobjede protiv Slobode, imamo dosta samopouzdanja. Nedostajat će nam dva igrača, ali nadam se da ćemo naći adekvatne zamjene. Potrudit ćemo se da odigramo što bolje. Vidjet ćemo šta će se dešavati - rekao je Musemić.

 

Novinare je zanimalo šta bi to mogla biti prednost njegove ekipe uoči sraza sa Sarajlijama, na šta je Musemić odgovorio:

 

- Teško je predvidjeti šta će se dešavati na utakmici. Evidentno je da Željo još želi zadržati korak za Sarajevom, pa im je ovo vjerovatno najbitnija utakmica. Spletom okolnosti, za četiri dana opet igramo u Kupu. Njihov bodovni saldo na gostovanjima sve govori.

 

U slučaju da Musemićeva Tuzla dobije Željezničar, to bi otprilike značilo da njegov bivši klub, FK Sarajevo, može da počne sa slavljem, mada još nije gotova borba za prvaka.

 

- Dokle postoji teorija, postoji i šansa. Ne bih govorio o tome - kratko je dodao Musemić.

 

U ovaj duel ulazi bez stopera Morrisa i veznjaka Karjaševića, te vjeruje kako će oni koji ih zamijene biti na nivou.

 

Veznjak Goran Brkić proitv Slobode je bio prvo ime susreta. Prvo je iznudio penal, koji je golman odbranio, a zatim je u nastavku zabio za vodstvo te asistirao Rustemoviću za drugi gol:

 

- Počeli smo pobjedom, ali to je već iza nas. Okrećemo se Željezničaru, svjesni smo njihovih kvaliteta, ali svjesni smo i naših kvaliteta te mogućnosti. Uz pravi pristup imamo pravo nećemu da se nadamo - kaže Brkić.

 

Govorio je o samoj ekipi.

 

-Iskreno, bio sam upućen u dešavanja u Premijer ligi, te mogu reći da je naša ekipa, ekipa koja je dobro izbalansirana, ima mladost i iskustvo. Uz šefov pečat koji svi znamo ova ekipa može da se nada dobrom rezultatu.

 

Već je nastupao u Premijer ligi pa je uporedio taj period i sada kada se vratio nazad.

 

- Ima napretka, radi se na poboljšanju infastrukture a to je veoma bitno. Lijepo je vidjeti da se Velež vratio u Premijer ligu, Tuzla City je pojavio kao osvoježenje i lijepo je vidjeti te stvari.

 

Utakmica Tuzla City-Željezničar se igra u subotu na Tušnju od 14 sati uz direktan tv prijenos na Moja TV.