S druge strane veliki dio javnosti i navijača nije za opciju da Petev bude novi strateg Zmajeva. Oglasili su se i Ljuti Krajišnici, jedna od navijačkih grupa našeg državnog tima, koji su jasno i glasno poručili kako ne žele Peteva, a imali su poruku i za Misimovića.

 

Saopćenje koje je potpisao Admir Karabeg, predsjednik ove navijačke grupe, prenosimo u cijelosti:

 

- Poštovana gospodo iz Saveza, sve do sad smo se držali po strani i promatrali situaciju oko izbora selektora A selekcije, ali pošto je 5 do 12 odlučili smo se da vas javno upitamo, radi li se šta ili se samo plaća prima?

 

Jeste li vi svjesni da je mart pred vratima i da se naveliko trebalo početi sa pripremama za predstojeće utakmice? Stoga vam se ovako obraćamo i upozoravamo da navijači polako "popuštaju po šavovima" i da je samo pitanje vremena ili dana kada će ti šavovi popucati, a to vjerujte ne vodi dobrom.

 

Da li vas uopšte grize savjest zbog toga što uredno primate plaće, a ništa još niste napravili?

 

Polovina vas koji sjede u Savezu navija za reprezentacije susjednih država i uopće vas BiH niti naša selekcija ne zanima. Vama je bitno da uzimate redovno novac.


Već mjesecima se natežete oko izbora selektora i pokušavate nam "prodati" nekog Peteva kao idealno rješenje za našu reprezentaciju. Zašto? Zbog toga što je i on nečiji igrač pa da pojedini menadžeri opet mogu svoje igrače preko našeg državnog tima promovirati?

 

Drugog razloga nema, jer on sigurno nije kompetentan kao stručnjak da vodi našu selekciju, a uz to ga niko od navijača ne želi ni vidjeti na klupi Zmajeva. Pa taj, bolan, da valja, imao bi angažman i rezultate, a nebi hodao po Sarajevu u nadi da će sresti Edina Džeku ili nekog od nosećih igrača našeg tima da popriča sa njim kako bi ga ubijedio da lobiraju za njega da bude selektor? Misimoviću, za šta si se ti prodao kad njega guraš? Postali ste smiješni...

 

Svjesni smo mi navijači da naš Sergej Barbarez nema trenersko iskustvo, i da možda u ovom momentu ne bi bio najbolje rješenje za nas, ali ako ništa, svojim znojem i krvlju je zaradio da ima prednost u ovom slučaju jer se dokazao kao veliki borac i patriota ove zemlje. Što znači, da svi vi koji ste glasali protiv Barbareza, a u korist Peteva ne volite ovu državu niti naš državni tim nego samo tu fotelju u koju ste se zavalili.

 

Ako niste u stanju da radite svoj posao i ne volite ovu državu, budite barem moralni i dajte ostavke, neka se vaša mjesta popune sa ljudima iz svijeta sporta i onima koji vole Bosnu i Hercegovinu. Evo, ja kao neko ko ne prima plaću Saveza niti bilo koje državne ustanove imam prijedlog ako već Barbarez ne zadovoljava kriterije.


Faruk Hadžibegić, čovjek koji ima zavidnu fudbalsku i trenersku karijeru, pored FK Sarajevo igrao i u više stranih klubova kao što su Betis i Sochaux. Nakon završene igračke karijere postaje trener više evropskih klubova, nakon čega od 2019. godine sa nacionalnim timom Crne Gore godine postiže odlične rezultate.

 

Kao pomoćnik Dario Kalezić, bivši fudbaler Veleža iz Mostara, a zatim igrač više holandskih klubova kao što su Den Bosch, RKC Waalwijk, AGOVV Apeldoorn... Kasnije postaje trener, između ostalog, i u drugoj ekipi PSV Eindhovena, a danas trener Roda JC Kerkrade.

 

Zamislite, obojica Bosanci i Hercegovci, zadovoljavaju i taj vaš "nacionalni ključ" jedan Bošnjak, drugi pravoslavac (Srbin), jedan Sarajlija (Bosanac), a drugi Mostarac (Hercegovac).

 

Pa vi meni sad recite da nema Bosne, a i Hercegovine….Sportski pozdrav i selam iz ljute Krajine - napisao je Karabeg.