23
April

KAKO NAPRAVITI KREMU ZA DEPILACIJU KOD KUĆE?

Paste za depilaciju iz kućne radinosti su 100 posto prirodne, antibakterijske, bez mirisa, boje i dodanih konzervansa. Prirodni sastojci, kurkuma i so te hladan način upotrebe savršeni su za osobe osjetljive kože kao što su trudnice, osobe s proširenim venama, ispucanim kapilarama, kao i kod kože s ekcemima i psorijazom.

 

 
 
 
 

Prestankom brijanja osiguravamo dugoročno zdraviju kožu, manje začepljenih pora, manje iritacija u obliku crvenila, manje upala folikula i samim time manje uraslih dlaka.

 

U nastavku vam donosimo sastojke koje sigurno imate u kuhinji , a od kojih možete napraviti pastu za sva područja zahvaćena neželjenim dlačicama, nezavisno od tipa kože koji imate.

 

 

Sastojci:

 

3 kašike brašna

 

2 kašike kurkume

 

kašičica soli

 

½ kašičice susamovog ulja

 

Sve sastojke pomiješajte u posudi i nanesite na kožu. Polako utrljajte smjesu, pričekajte da se osuši 15 do 20 minuta. Nakon toga kružnim pokretima i vrućom vodom isperite smjesu i posušite kožu blagom tapkanjem ručnikom.

 

Postupak na početku ponavljajte tri puta sedmično, a kasnije kada vam se dlačice prorijede, jednom sedmično će biti sasvim dovoljno.

Istočna Bosna